keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Viikko elämää takanapäin

Nellin lapset tupsahtivat maailman viikko sitten ja nyt Nelli on innostunut äitiydestä oikein urakalla. Käy tarkistelemassa että niillä on kaikki hyvin ja jopa vähän tökkimässä, jos ei pitkään aikaan ole inisseet unissaan. Nuput nukkuvat omassa pesässään, koska niitä on niin paljon, ettei ne mahdu syömään yhtäaikaa. Olemmekin jakaneet syöttövuorot niin, että viisi ja kuusi kerrallaan pääsevät äidin käsittelyyn, pesulle ja syömään. Jos kaikki elelisivät samassa laatikossa, ns. Vauvalassa, ei Nelli saisi hetken rauhaa kaikkien pienten mönkiessä heti tisukoille.


Esimerkki ruuhkasta kaikkien rynnätessä yhtäaikaa Nellin kimppuun.

Pennut syövät 4-6 kertaa päivässä, ja annamme niiden olla tunnin verran kerrallaan mönkimässä. Usein jo nukahtavatkin Nellin vatsapoimujen väliin, kun ovat saaneet kuvun täyteen. Nyt pennut ovat jo sen verran rauhoittuneet, että osaavat jo ihan rauhallisesti nukkua, ilman että kokoajan pitäisi ynistä ja mönkiä kaverin alle tai päälle. Kasassa toki kuitenkin nukkuvat.


KasaPerheen nuoren taiteilijan, Eetun näkemys perheenlisäyksestä.

Lapset ovat syöneet ja kasvaneet reippaasti, oikeita jötkäleitä jo! Myös kynnet ovat kasvaneet oikein teräviksi pikku piikeiksi. Pieniä, ihan pieniä luonne-eroja jo nähtävissä, ja niiden kehittymistä huoltojoukot jo innolla odottavat. Josko vaikka sitten, kun kohta alkavat silmiä availemaan ja vähän kävelemään. Ja jo parin viikon päästä Nellin urakka vähän helpottuu, kun ruokaa alamme maistelemaan ja maitoakin voi kokeilla kiposta litkimällä. Purkki emänmaidon korviketta odottaa, tuttipullosta ei kelvannut, kun kokeilimme.


Söpöilykuva

1 kommentti: