maanantai 8. marraskuuta 2010

Tassuja, tassuja ja tassuja...

Kuukauden aivainsanat ovat kasvavat, joka suuntaan haroittavat tassut.

Kuvakimara 3-4kk ikäisestä Lakusta, vierailevina tähtinä Nelli, Hilda ja Nipa (pari viikkoa Lakua vanhempi Novascotiannoutaja, "saariston serkkupoika".

 Lakun ja Nipan ensitutustuminen

Metsäretkellä.
Nelli vahtii eväitä kun pojat tekevät tutkimusretkiä ja löytävät aarteita.

Hilda kylässä. 
(Hildur Lentäjä,
Hilda the Rusakko
ja Hilda Nallen kanssa)

"Hyvin vielä mahdun tähän tyynylle..."

 "No enpä oikein enää mahdukkaan..."

 "Pitääkö siinä räpsiä kun yritän nukkua..."

 Katse kertoo kaiken... ;-)

 Äitimuorin kanssa rähjäystä...

 Onni Matikaisen kanssa torkuilla...

 "Jos oikein tuijotan, niin jotain herkkua tulee...?"

 "Puruluun sain ja korvan heitin väärinpäin..."

Ihan selvä Kultaisen noutajan ja Rusakon sekoitus...

KASVUA
Kuten kuvistakin ehkä näkee, poika kasvaa. Nyt neljän kuukauden iässä Laku painaa 17kg. (Laskeskelimme, että painoa tulee melkein yhtä paljon kuin se syö.) Tiedä sitten miten on mahdollista, kun tavaraakin tuottaa pihan ja metsän täyteen (miinoja saa varoa...).

ELÄINLÄÄKÄRISSÄ
Rokotukset tehosteineen on saatu, ilman mitään sivuoireita. Tosin tehosterokotteen jälkeen nukkui koko illan joka sitten tiesi "pientä" riehakkuutta yöllä. ;-) No, se oli onneksi vain yksi yö, muuten nukkuu kiltisti aamuun asti eikä edes herätä vaikka aamupala-aika olisi jo käsillä. Nelli opettanut hyvin.
Eläinlääkäri kehui rusakkomme sopusuhtaista olemusta sekä suht rauhallista ja asiallista käytöstä.

KODIN IRTAIMISTO
Takan vieressä oleva klapikasa on houkutteleva ja välillä Laku varastaa ohimennen muutaman kaarnanpalan ja nakertaa palasiksi. Myöskin yksi vadillinen pieniä kiviä, joka on julmasti juuri kuonon korkeudella, aiheuttaa harmia. Sieltä on niin ihanaa napata kivi pureskeltavaksi. Emäntä on sitä mieltä, että kivet ovat koristeita eikä niitä saisi ottaa ja Lakukin sen tietää, koska aina kun näin on käynyt, se on aivan nolona pää sängyn reunan alla piilossa... Yritä siinä sitten vakavana torua, kun toinen on pylly pystyssä "piilossa" häpeämässä.
Talon miesväen Reinotossut sekä emännän villasukat löytyvät aina milloin mistäkin, mutta toistaiseksi ehjinä. Lisäksi muutama kerä villalankaa on saanut vähän kyytiä.
Pääasia, että huonekalut ovat saaneet olla rauhassa (kopkop).

KYNNET
Kynsiä Laku antaa aika kivasti leikata, tosin puuha vaatii täydellisen rauhallista hetkeä sekä paljon namipaloja.

PISSAT
Pissoja poika pidättelee enemmän (jee!) ja vähemmän hienosti, joinain päivinä sen on vaan ihan pakko merkata joka matto ja nurkka, vaikka juuri oltaisiin käyty ulkona.

AUTOILU
Autoilua harjoitellaan, eilen sukulaiskierroksella meni jo ihan kivasti, kun vaan sai sen ensin sinne autoon houkuteltua (eli kannettua). Kauheasti ei siis olla autoiltu, kotonahan nuo elukat parhaiten viihtyvät...

RUOKAILU
Nyt harjoittelemme asiallista ruokailua. Laku odottaa hienosti luvan saamista ennen kupille hyökkäämistä. Nelli on ihan ihmeissään näistä jutuista, se kun ei ikinä ole ahnehtinut, joten odottamista ei ole tarvinnut aikaisemmin opettaa. Olemme siirtyneet syömään vähemmän liotettuja papanoita, jolloin Lakulla syömisen tahti on myöskin rauhallisempi.

HYPPIMINEN
Harjoittelun kohteena on myöskin hyppiminen (siis sen rajoittaminen) sekä vieraiden vastaanotto. Nelli, joka on aina ollut hyvinkin rauhallinen, on kuin pikkutyttö taas kun on kaveri jonka kanssa puuhastella ja meno on myöskin välillä sen mukaista. Eli joissain aisoissa meillä on nyt kaksi "pentua" opetettavana.

MUU ELÄINTARHA
Kissat saavat edelleen säännöllisesti höykytystä, mutta varsinkin Onni antaa Lakun aina hetken "leikkiä" ennenkuin läppäisee kuonolle ja karkaa saunan lauteille turvaan. Onni myöskin nukkuu koirien kanssa samassa kasassa isäntäväen makuhuoneen lattialla.

ISÄ(?)
Tämän toisen erän isä on edelleen arvoitus ja mysteeri. Mielenkiinnolla kasvua ja ulkonäköä seurataan ja myös kylillä aina silmät auki uroksia katsellaan "sillä silmällä". (Yksi erittäin potentiaalinen ehdokas nähtiin, mutta enpä tajunnut pysähtyä rodusta sekä tämän miehen Vapun aikojen liikkeistä kyselemään... :-/ ) Kevytkenkäinen, blondi neitokaisemme ei vieläkään kerro sulhasestaan mitään, edes Nainen-Naiselle keskusteluissamme, ihme juttu.
Isäehdokasehdotuksia otetaan edelleen vastaan.
Pennuilla taitaa kaikilla olla tassuissa "räpylät" varpaiden välissä, jotka vähän rajaavat hakua, tosin olisi kiva tietää, millä roduilla ne ovat tyypillisiä...? Täytyy varmaankin alkaa opiskelemaan rotuja ja genetiikkaa...


 Mielellämme ottaisimme vastaan terveisiä (vaikka tänne blogin kommenttikenttään, muistakaa laittaa allekirjoitus, jotta tiedämme kuka huhuilee...) tai sähköpostilla kuulumisia muista mussukoista ja KUVIA!!!!

Ihanaa talven odotusta kaikille!!!!

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia! Näitä aina odottelen tänne - kiitos:-)
    terkuin avoppi

    VastaaPoista